• Gespreid betalen via
  • Gratis verzending boven de €100
  • Gratis retourneren binnen 14 dagen

Joey Derwort | Afdeling Portugal & Workshop Host

Over  Joey Derwort
Na een uitbundige jeugd waarin Joey lang in verschillende rollen actief was in de poprock en punkrock scene, als drummer, eventorganisator, programmeur en manager, was hij zijn liefde voor live muziek een tijd kwijt geraakt. Een periode vol elektronische muziekfestivals volgde, totdat hij 5 jaar geleden de handpan tegenkwam op een festival. Dit wakkerde zijn behoefte aan zelf muziek maken weer aan.

Hij had zijn intentie gezet om erachter te komen wat dit voor instrument was en daar een een workshop in te volgen. Het universum hielp hem daar direct bij, want een week later zag hij een beginnersworkshop voorbijkomen, georganiseerd door Joris en Deniz (nog voordat de handpan studio bestond). Hij besloot hierheen te gaan, raakte geïnspireerd en goed bevriend. De handpan is sindsdien niet meer uit zijn leven weg te denken.

 

Joey Derwort | Afdeling Portugal & Workshop Host

Een klein interview om Joey’s relatie met de handpan beter te begrijpen!

1: Waarom is de handpan zo speciaal voor jou?
De handpan brengt voor mij innerlijke rust, sensualiteit en creativiteit samen. Het is iets van
mezelf dat ik bij mezelf kan houden of kan delen met anderen.
Wat vroeger als drummer soms lastig was, was om de muziek die ik in mijn hoofd had naar
mijn bandleden te vertalen. Ik begreep de taal van melodie en toonladders niet. Thuis kon ik
nooit muziek schrijven, omdat het drumstel alleen luid en ritmisch was.
De handpan is enorm makkelijk te leren spelen. Het instrument is zo ontworpen dat je geen
kennis van muziektheorie hoeft te hebben, maar toch al heel snel melodieën kan spelen of
schrijven op basis van intuïtie.
Ik kan nu thuis uren op mijn handpan spelen en mijn emoties een plek in dat spel geven.

2: Wat vind je het leukste aan het werk bij Handpan Studio?
Vrijwel alle handpan spelers die ik ken zijn liefdevolle mensen. Dat is de kracht van de
community in de handpan wereld. Door te werken met liefdevolle mensen, voor liefdevolle
mensen, is een heel waardevol gegeven.

3: Wat is je meest bijzondere herinnering aan het instrument?
Ik kan me een avond herinneren dat ik samen met een vriendin op één handpan aan het
jammen was. Onze relatie was gewoon vriendschappelijk. We hadden van tevoren geen idee
wat we gingen doen, dus we begonnen maar wat te pingelen. Op een gegeven moment
kwam er een heel lekkere flow in ons spel waarin we samen één werden. De tijd ging maar
door en we leken te vergeten dat wij degenen waren die dit aan het spelen waren. We
keken elkaar aan met heel veel liefde. Dit was een heel onverwachts intiem en verbindend
moment. Daarmee is het voor mij ook het ultieme voorbeeld dat een handpan spelen zoveel
meer is dan alleen een muziek maken.

4: Wat wil je met Handpan Studio bereiken?
De handpan is voor mij een tool om mijn innerlijke wereld te delen met mensen, zonder dat
daar woorden voor nodig zijn. Het nodigt me uit om mijn plek in te nemen, en mezelf te laten zien. Dit heeft ook een positief effect op andere vlakken in mijn leven. Ik gun andere mensen ook dit proces. Zeker iedereen die er ooit van heeft gedroomd om ook muziek te maken, maar altijd heeft gedacht ‘dat kan ik niet’. Want dat kan wel! Iedereen kan handpan spelen en het zal op meer vlakken in ieders leven een positieve bijdrage hebben.

Winkelwagen