• Gespreid betalen via
  • Gratis verzending boven de €100
  • Gratis retourneren binnen 14 dagen

Kris – Handpan Bouwer & Violist

Kris is een buitengewoon getalenteerde muzikant met een diepe liefde voor vioolspelen en improvisatie. Hij begon zijn muzikale reis op de straten van Amsterdam, waar hij jarenlang zijn vioolklanken deelde met het passerende publiek. Zijn artistieke reis kreeg echter een onverwachte wending toen hij zijn nieuwe passie ontdekte: het bouwen van handpannen.

Grappig feitje, Kris houdt niet van auto’s! In de beginfase van het handpanbouwproces, waar het staal nog genitreerd moest worden, fietste hij maandelijks met 200 stalen schalen in kleine ladingen van Amsterdam naar Diemen met zijn bakfiets, naar het bedrijf dat dit proces kon voltooien. Deze toewijding getuigt van Kris’ vastberadenheid en liefde voor het ambacht.

Buiten zijn liefde voor muziek en handpannen koestert Kris zijn tijd met zijn kinderen. Tussen het spelen van de handpan door vindt hij de grootste vreugde in het doorbrengen van kostbare momenten met zijn dierbaren.

 

Kris – Handpan Bouwer & Violist

Vier vragen om Kris beter te leren kennen.

Waarom is de handpan zo speciaal voor jou?

Kris: Wat de handpan zo speciaal maakt voor mij, is dat iedereen kan spelen zonder dat ze muzikale kennis hebben verworven in hun leven. Het is toegankelijk voor kinderen en oudere mensen, wat muziek, naar mijn mening, het meest waardevolle in het leven maakt. Dit geeft meer mensen de kans om er actief mee bezig te zijn.

Wat vind je het leukste aan je werk bij Handpan Studio?

Kris: Het mooiste aan mijn werk bij Handpan Studio is het creëren van iets magisch uit ruwe materialen. Het bouwen van handpannen geeft me de mogelijkheid om een kunstwerk te vormen dat niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook een betoverend geluid voortbrengt. Het is geweldig om te weten dat mijn creaties de wereld in gaan en mensen vreugde brengen.

Wat is je meest bijzondere herinnering aan het bouwen van handpannen?

Kris: Een bijzonder moment was toen ik voor het eerst een handpan creëerde die perfect in harmonie was. Het gevoel van trots en vervulling was onbeschrijfelijk. Het was alsof ik een stuk van mezelf in elk instrument had gelegd, wetende dat het de potentie had om iemands hart te raken.

Wat wil je bereiken met Handpan Studio?

Kris: Mijn doel met Handpan Studio is om unieke handpannen te creëren die niet alleen een lust voor het oog zijn, maar ook een diepe emotionele resonantie hebben. Ik hoop dat mijn handpannen mensen over de hele wereld kunnen inspireren en hen laten genieten van de schoonheid van dit buitengewone instrument. Het gaat niet alleen om het maken van muziek, maar ook om het creëren van een kunstwerk dat een blijvende indruk achterlaat.

Winkelwagen