• Gespreid betalen via
  • Gratis verzending boven de €100
  • Gratis retourneren binnen 14 dagen
Over Onze Amsterdamse Handpan

We trots op onze eigen creatie: De Mokum Pan, gebouwd door Handpan Studio Amsterdam

Ontstaan uit liefde en gedrevenheid.

Net zoals Deniz en Joris elkaar ontmoetten op het Museumplein in Amsterdam, kruiste hun pad dat van Kris tijdens hun straatoptredens. Kris, een gepassioneerde violist, wijdde zijn leven aan het bespelen van zijn instrument.

Na jaren van samenspelen met de mannen van Handpan Studio, besloot Kris de hamer op te pakken en zelf handpannen te gaan maken. Sinds 2017 hebben ze met toewijding en hard werk de kwaliteit van de Boutique Series bereikt die we vandaag de dag kennen. Het was een logische stap om de samenwerking van deze drie heren te verplaatsen van het Museumplein naar Amsterdam Noord, naar de NDSM Werf, waar ze allemaal hun atelier kregen. Slechts op een steenworp afstand van Handpan Studio, waar alle lessen en oriëntaties plaatsvonden, bevond zich ook de werkplaats.

De hechte samenwerking tussen de drie mannen, wier passie en liefde altijd om hetzelfde instrument draaiden op straat, ging nu verder onder de naam van Handpan Studio.

image
image
image

Uniek geluid

Trots is een gevoel dat we niet kunnen verbergen als we denken aan de Mokum Pan! Als professionele handpanisten hebben we een scherp gehoor voor handpannen, en we durven te zeggen dat elk instrument dat we maken een uniek geluid heeft.

“We smeden elk instrument met aandacht voor het kleinste detail, totdat we de gewenste kwaliteit bereiken waar we naar streven.”

handpan

Als je al wat onderzoek hebt gedaan, ben je waarschijnlijk bezig geweest met vragen zoals: Wat zijn de kenmerken van verschillende toonsoorten? Moet ik gaan voor een handpan met lage tonen, of juist een met hoge tonen? En wat is het verhaal met die noten aan de onderkant? Deze vragen zijn heel normaal als je als beginner de wereld van de handpan betreedt! Met bijna 10 jaar ervaring als professionele handpannisten en leraren kunnen we je de juiste begeleiding bieden bij het kiezen van jouw toekomstige instrument. Dit is misschien wel het mooiste aspect van ons werk.

Handpan 23 04 2020 9

Welke handpan past bij jou?

Ben je geïnteresseerd in een authentieke Amsterdamse Mokum Pan en wil je ontdekken welke handpan bij jou past? Wij helpen je graag! Het kiezen van een handpan doe je door te luisteren, maar vooral door te voelen.

De Mokum Pan!

Kijk mee in het atelier van Kris en ontdek hoe de handpan gemaakt wordt. Deze video is een mooie beknopte documentatie van het bouwproces van onze Boutique Series. Geniet! 

Ben jij klaar om de sprong te wagen en het zelf te ervaren?
Neem dan nu contact met ons op en boek jouw eerste kennismaking!

Winkelwagen